Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/prisbaskere.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/prisbaskere.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

5 hurtige DIY projekter

Find dit byggemarked på Nørrebro
Vi kender vel alle til følelsen af, at ens hjem og indretning trænger til en lille opgradering. Måske er det bare et lille pift i stuen eller soveværelset, som kan hjælpe på det hele. Derfor giver jeg dig her 5 forskellige DIY projekter, som kan pifte dit hjem op.

Udover en smule tid, er det eneste DIY projekterne kræver, at du har en hobbyforretning eller et byggemarked i nærheden. Men så kan du også nemt og hurtigt få noget flot, unikt og hjemmelavet i dit hjem.

Marmorbord

Marmor er inden for de seneste par år blevet et must-have i hjemmet. Desværre er de meget pæne marmorplader på sofa- eller skriveborde i en prisklasse, de fleste synes er lidt dyrt. Men uden de store udgifter, kan du nemt og enkelt lave et marmorbord på 10 minutter.

Først og fremmest skal du anskaffe dig en rulle marmorfolie. Det købes i en hobbyforretning eller på internettet for ca. 100 kr. Derudover skal du have et bord, som du vil have marmor på – køb evt. et billigt bord i IKEA.

Når du har det, skal du først gøre bordet rent. Derefter kan du komme folie på – følg gerne vejledningen til folien. Glat det så ud med en vinduesskraber og skær et par bittesmå ridser i det, hvis der er bobler eller buler en smule ud.

Farvet IKEA-møbler

Vi kender alle de klassiske møbelserier fra IKEA i hvid – men vi kender også alle til, at møblerne kan blive lidt for kedeligt at se på. I det tilfælde er der en hurtig og nem løsning. Køb spraymaling i dit nærmeste byggemarked eller malerforretning og mal dit skab, sofabord, kommode eller hvad der kunne friste i en flot farve, som kan skabe liv i rummet. Du kan for eksempel nemt ramme den nuværende kobbermode billigt, ved at spraye dit skab i den farve.

Tøjstativ

Det rustikke tøjstativ i jern er blevet populært, og der findes mange forhandlere af det på nettet. Men nemt og hurtigt kan du lave dit eget rå tøjstativ ud af galvaniseret vandrør – og endda i den størrelse, som passer dig. For at kunne samle et, skal du bruge lidt forskellige elementer fra byggemarkedet.

Alt efter hvor højt og langt det skal være, skal du købe ‘nippelrør’ i den længde, som du ønsker. Derudover 2 stk. ‘90 graders vinkel’, 4 ‘slutmuffer’ og 2 stk. ‘T-muffer’. Elementerne koster mellem 600-800 kr samlet, men når du har det hele, kan du samle hele tøjstativet med håndkraft. Put eventuelt en omgang filtdutter i bunden af stativet, så dit gulv ikke bliver ridset.

Dåseopbevaring

Har du brugte konservesdåser efter madlavning skal de gemmes til opbevaring. Du kan bruge dem til opbevaring af bestik, krydderurter, toiletsager osv. Læg din dåser i blød, så du nemt kan tage emballagen af dem og rengør dem grundigt. Sæt eventuelt et stykke masking-tape på og skriv med Posca-tusser på det – det kan købes i en hobbyforretning.

Gitteropbevaring

Mangler du et sted at hænge køkkenredskaber, viskestykker osv. op? Så kan du med fordel bruge et gitter. Lav det selv ved at købe ameringsnet eller rionet i dit lokale byggemarked. Skær det til i den størrelse du ønsker og monter nettet på to kroge i væggen. Gitteret er med til at give et fedt industrielt look til dit køkken eller hjemmekontor.